top of page
  • Foto van schrijverT.

📢 EPC-label-premie: Wat verandert er in 2025?

Was je van plan om jouw woning te renoveren? Dan hebben we goed nieuws voor je! Vanaf 1 januari 2025 worden de premiebedragen voor de EPC-labelpremie aangepast. En ja hoor, de EPC premie gaat omhoog in 2025! Maar wat betekent dit voor jou? We leggen het graag uit in deze blogpost.Wat is de EPC-labelpremie?


De EPC-labelpremie is een beloning die je kunt krijgen van de overheid wanneer je jouw steentje bijdraagt en je woning duurzamer maakt!Wat verandert er vanaf 2025?


De premie wordt vanaf 2025 gekoppeld aan jouw inkomen. Of je nu een grootverdiener bent of een zuinige spaarder, er is een premie voor iedereen.


Net zoals bij de premieaanvragen via Mijn VerbouwPremie, wordt nu ook bij de EPC-labelpremie in drie categorieën gerekend: Een hoog- , middel- en laag inkomen.


Maar er is meer. Als je voldoet aan de minimale ventilatie-eisen, kun je vanaf 2025 een hogere premie krijgen!


De EPC-labelpremie in 2025 kan oplopen tot wel 7000 euro!

In 2024 is de maximum te behalen premie 5000 euro.


Enkele voorbeelden:


  • Je bent een jong stel met een bescheiden inkomen en valt in de categorie: "Laag inkomen". Je besluit je gekochte woning te renoveren van label E naar A. Als je ook nog eens de ventilatie-eisen haalt, kun je maar liefst 7000 euro opstrijken! Zonder ventilatie zou de premie 6000 euro bedragen.


  • Je bent een alleenstaande met een wat ruimer budget - "Hoog inkomen" en wil je appartement van label D naar B brengen. Als je dan zorgt voor goede ventilatie, kun je 2500 euro verdienen! Dat is 500 euro meer dan zonder ventilatie!


En hoe weet je of je aan die ventilatie-eisen voldoet? Dat wordt gecontroleerd via het EPC. Is het onderdeel ventilatie groen? Dan zit je goed!Of laat je vraag achter in de comments, dan beantwoorden we hem snel!


370 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
EPC-checkinfo (25).png
Boek je EPC binnen 1 minuut!

Met onze online agenda plan je je EPC-keuring binnen 60 seconden!

EPC-checkinfo (35).png
bottom of page