top of page
  • Foto van schrijverT.

🤫 Isoleren: Het geheime wapen voor een lage EPC-score!

Isolatie, een vaak vergeten aspect bij renovaties. Toch is je woning isoleren noodzakelijk. Het innerlijk is namelijk belangrijker dan het uiterlijk, ook bij woningen. Laten we eens kijken naar de materialen die het best geschikt zijn voor de verschillende delen van je woning.Je dak isoleren


Bij het isoleren van daken is glaswol een populaire keuze. Dit isolatiemateriaal staat bekend om zijn uitstekende thermische eigenschappen en vochtbestendigheid, wat belangrijk is om een droge zolder te behouden. Glaswol is bovendien gemakkelijk te plaatsen, waardoor het een praktische keuze is onder de doe-het-zelvers.


Bij het hanteren van glaswol is het belangrijk om handschoenen te dragen vanwege de scherpe vezels die irritatie aan de huid kunnen veroorzaken. We raden je ook zeker aan om een stofmasker te dragen om inademing van kleine glasvezels te voorkomen.


Let op: Forceer het plaatsen van zachte isolatie nooit!

Wanneer je slechts 12 cm ruimte hebt, heeft het geen zin om bijvoorbeeld 20 cm isolatie samen te drukken. Dit leidt tot een afname van de isolerende werking van het materiaal, omdat de aanwezigheid van droge, stilstaande lucht binnenin verdreven wordt.


EPC-check blog: glaswol
Glaswol

Je muren isoleren


Rotswol verdient zéker ook aandacht, met name als het gaat om het isoleren van muren. Rotswol biedt thermische isolatie, geluidsisolatie, én bezit brandwerende kernmerken! Rotswol is dus een betrouwbare keuze voor wie op zoek is naar duurzame isolatie die zowel comfort als veiligheid biedt.


EPC-check blog: Rotswol
Rotswol

Je vloeren isoleren


Als het gaat om vloerisolatie, is EPS een uitstekende optie. Polystyreen, of EPS, staat bekend om zijn lichtgewicht en isolerende eigenschappen. Het verzekert warme voeten en draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat! Daarbovenop is het vaak de meest budgetvriendelijke oplossing!


EPC-blog: EPS isolatie
EPS


Proficiat! Nu je bekend bent met enkele isolatiematerialen, ben je al goed op weg naar een energiezuinige woning en een lage EPC-score!

255 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
EPC-checkinfo (25).png
Boek je EPC binnen 1 minuut!

Met onze online agenda plan je je EPC-keuring binnen 60 seconden!

EPC-checkinfo (35).png
bottom of page